Бившият дом на Мерилин Монро е спасен от разрушаване след изслушване, в

...
Бившият дом на Мерилин Монро е спасен от разрушаване след изслушване, в
Коментари Харесай

Спасиха от събаряне къщата на Мерилин Монро в Лос Анджелис

Бившият дом на Мерилин Монро е избавен от разрушаване след чуване, в което Комисията за културно завещание на Лос Анджелис гласоподава да разгласи парцела за исторически монумент на културата. 

Комисията гласоподава единомислещо и дефинира дома на Монро, намиращ се на 12305 W. 5th Helena Drive, за историческа благосъстоятелност, като комисарите означават, че макар че Монро е живяла в парцела единствено няколко месеца, това е единственият дом, който холивудската икона е купувала за себе си. Това е и къщата, в която тя трагично почина на 36-годишна възраст през 1962 година

Marilyn Monroe's Home Saved from the Wrecking Ball (for Now) Following Unanimous Vote
— People (@people)
Бъдещето на къщата обаче не е изцяло обезпечено.

В Лос Анджелис определянето като исторически и културен паметник  „ не подсигурява, че парцелът не може да бъде опустошен “ , съгласно града, само че разрешава на Комисията да отсрочи разрушаването за 180 дни, до момента в който се дефинират други благоприятни условия за опазване.

Следващата стъпка в спасяването на собствеността е обзор на номинацията от Комитета по обмисляне и потребление на Лос Анджелис и по-късно от Градския съвет на Лос Анджелис.

Определянето на дома като историческо място също не изключва концепцията, че той може в даден миг да бъде изместен на по-централно място - такова, което е по-лесно очевидно за обществеността от настоящия квартал, в който се намира. Преместването обаче би било дълъг и безценен развой и остава неразбираемо дали ще може да бъде изместен.

Имотът беше изправен пред опцията да бъде погубен, откакто Министерството на строителството и безопасността  издаде позволение за разрушаване на сегашния му притежател, Glory of the Snow Trust на 5 септември.

Marilyn Monroe's former home saved from demolition - for now
— BANG Showbiz (@BANGShowbiz)
Дни след издаването му, срещата на Градския съвет на Лос Анджелис единодушно гласоподава за краткотрайно прекъсване на упоменатото разрешение на фона на публично неодобрение.

Службата за исторически запаси на Лос Анджелис извърши разнообразни оценки през седмиците след издаването на разрешението, с цел да предложи жилището на Монро в испански жанр да бъде непрекъснато предпазено и несъмнено за историческо място.

Скот Фортнър, историк, колекционер и хазаин на All Things Marilyn Podcast, изигра основна роля в спасяването на къщата като част от Monroe Preservation Group, която съгласно него е „ работила неуморно в продължение на месеци, изследвайки и документирайки историята на Мерилин някогашният и финален дом на Монро. "

Монро закупува хасиендата  за 77 500 $, малко откакто се раздели с някогашния си брачен партньор, драматурга Артър Милър, през февруари 1962 година

Къщата е издигната през 1929 година и разполага с четири спални, три бани, тавани с греди, двор, градини, плувен басейн и др. 

Презентация, показана преди гласуването, изяснява по какъв начин за късото си време, прекарано там, Монро е похарчила почти 51 000 $ за обновяване на дома.

Marilyn Monroe's Home Saved From The Brink Of Destruction

A city commission voted to make the late icon's home an historic monument, stymying the owner's plan to demolish it.
— Wendy Bentkoski (@Niche_Retail)
В интервю малко преди гибелта си, Мерилин разказва парцела като " място за всички мои другари, които са в някаква неволя. Може би те ще желаят да живеят тук, където няма да бъдат притеснявани, до момента в който нещата не се оправят за тях “.

Малко по-късно актрисата умира в къщата през август 1962 година

Тя беше открита от нейната икономка, Юнис Мъри, откакто видя, че светлината в спалнята на Монро свети в ранните утринни часове. Токсикологичният отчет на правосъдния доктор публично показва повода за гибелта ѝ като остро отравяне с барбитурат, защото съгласно известията тя е погълнала смъртоносно количество нембута , който постоянно се употребява за лекуване на тревога, и успокоително, наречено хлоралхидрат. Смъртта ѝ беше оповестена за свръхдоза и „ евентуално самоубийство “. 
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР